Αρθρογράφοι
Δ.Ιατρόπουλος | Α.Ανδριανόπουλος | Γ.Δελαστίκ | Δ.Γιαννακόπουλος | Γ.Πιπερόπουλος | Χ. Κλυνν | Ε.Ανδρικόπουλος | Δ.Κωνσταντάρας | Δ.Κοζάκης | Γ.Πρεβενιός | Θ.Νικολαϊδης | Παπά-Ηλίας | Δέσπω | Siglitiki | Σ.Κ | Μακελειό

Η σελίδα του πιο πιστού μας φίλου....

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Συνωστίζονται…»
Του Θανάση Νικολαΐδη   
Η Μικρασιατική τραγωδία (μας) δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Τόσος ηρωισμός και αθλιότητες, τέτοιος (ηρωικός) στρατός, τόσο μεγάλη προδοσία…
ΔΕΝ το θέλουν οι «Σύμμαχοι», δεν αποκαθίσταται τα θύματα, δεν δικαιώνεται ο ελληνισμός. Ωστόσο, αν αυτοί (που παραμένουν «Σύμμαχοι») δεν έχουν λόγο μη φανεί η προδοσία τους, κι αν μερίδα ελλήνων πιστεύει πως αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Γουδί, η Ιστορία δεν στέργει και θα γράψει τα δικά της. Όταν φύγουν κι οι τελευταίοι του δράματος κι ας έκλεισε βιαστικά η αυλαία.
ΤΟ σχεδίασαν οι «Σύμμαχοι» να ξεριζωθεί ο πανάρχαιος ελληνισμός της Ιωνίας, το εκτέλεσαν οι Τούρκοι και το έζησαν οι διωγμένοι. Και δεν έχει προηγούμενο το φευγιό της Σμύρνης. Τούρκοι πυρπόλησαν την πόλη και οι καπνοί πανικόβαλλαν τους κυνηγημένους, τσέτες τους σημάδευαν κι ήταν(;) η θάλασσα διέξοδος και λυτρωμός. Εκεί, στην ήρεμη παραλία της Σμύρνης όπου έπινε τον καφέ της η ελληνοτουρκική φιλία και συνύπαρξη, μύριζε θάνατο. Κι ήταν τόσα τα επιπλέοντα πτώματα ελλήνων, που μπορούσες, περπατώντας πάνω τους, να φτάσεις στα «συμμαχικά» πολεμικά. Κάποια (κουφάρια) χωρίς χέρια, κομμένα με μπαλτάδες Αγγλο-Γάλλων του πληρώματος, μαρτυρούσαν τις «συμμαχικές» προθέσεις απέναντι στην «ευκολόπιστη και πάντα προδομένη». Αυτά είδαν τρομαγμένα μάτια επιζώντων και τα περιέγραψαν, αυτά γράφουν οι ιστορικοί.
ΩΣΤΟΣΟ, η «ημετέρα» ιστορικός ονόματι Ρεπούση άλλα…κελεύει. Η Ελληνίδα(;) που δεν άντεξε ενός λεπτού για τη γενοκτονία των Ποντίων και πήγε προς…νερού της. Απέναντί της ιστορικοί ξένοι και Έλληνες, «παγκόσμιοι», φιλέλληνες και ανθέλληνες, σοφοί, γνώστες και μελετημένοι, (εξ)ιστορούν, γραπτά, και περιγράφουν. Η παραπάνω μόνη, ετερόδοξη και αιρετική, θρασεία, πείσμων και επίμονα…ανιστόρητη. Με τους τίτλους της συμπυκνωμένους σε ένα (σύνηθες) μεταπτυχιακό στην αλλοδαπή και ένα (συνηθέστερο) πτυχίο στην ημεδαπή και με τον…φιλελληνισμό της στον «συνωστισμό». Σηκώνονται κι οι πέτρες, ο «συνωστισμός» γίνεται «συνωστίζονται», κάτι ψελλίζει και μας παραπέμπει στα…βιβλία της. Με το «έγκλημα» ατιμώρητο και την ίδια «από καναλίου εις κανάλιον»…Δεν το μετάνιωσε, δεν ανακάλεσε, δεν πήγε στην παραλία της Σμύρνης να…πνιγεί είτε στο Ζάλογγο να πέσει στο γκρεμό, σπίτι της ή να καλογριέψει. 
ΕΙΝΑΙ και πολιτικός η παραπάνω κυρία. Με 1670 σταυρούς-κατά τα άλλα «δεν φταίει ο λαός…». Αυθαδιάζει δημόσια και δεν της τραβάει το αυτί ο αρχηγός, το Κόμμα δεν τη διαγράφει.

ΟΙ λαοί έχουν την ιστορία τους με γεγονότα και αλήθειες, έχουν ακόμα και μύθους που τους κρατάνε στη ζωή. Αν δεν τα ξεχωρίσατε, κυρία μου, έχετε πρόβλημα.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013



Σουλεϊμανία….


Image

Οι τωρινοί οι Έλληνες
και δη οι Ελληνίδες
καρατουρκάλες γίνανε
και σουλεϊμανίδες…

Σπεύδουν να ιδούν «Σουλεϊμάν»
με πάθος και μανία,
έτσι, που μοιάζει η Ελλάδα μας
με…Σουλεϊμανία…

Λάθος, για τις Σουλιώτισσες,
και για τις Ναουσαίες,
που αποφάσεις έπαιρναν
ακραίες και γενναίες…

Που, μπρος στα σκλαβοπάζαρα
και στης ζωής τις στάχτες,
θανάτου χόρευαν χορούς,
πάνω από λευτεριάς γκρεμούς
και άγριους καταρράχτες…

Εμείς τουρκοελληνική
Θέλουμ’  αδελφοσύνη
κι όχι πικρές αναφορές
για τις σφαγές στη Σμύρνη…

Ο λόγος για συνωστισμούς
κι αθώες συνωθήσεις
και όχι για εθνοτικές
να γίνεται διακρίσεις…

Άλλωστε η σιωνοτουρκική
το απαιτεί φιλία
να γίνει παρανάλωμα
η ελληνική ιστορία.

Μονάχα του σιωνισμού
 άσβεστη να’ ναι η δάδα,
κι απέ, σιγά μην κλάψουμε
για Έλληνες κι Ελλάδα!…

Ελλάς το μεγαλείο σου
το ’χουμε ξεγραμμένο
κι όσο γίνεται πιο βαθιά
στη μαύρη γη θαμμένο…

Η Γραικυλία τώρα πια
με πάσα σοβαρότητα
γερμανική και τουρκική
σπουδάζει βαρβαρότητα!

παπα-Ηλίας
Η ΕΡΤ…αντίβαρο (Μέρος 3ο)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΑΥΤΑ για το πρόσφατο παρελθόν της. Με διάσπαρτες «αμαρτίες» της σε ΕΤ1, ΝΕΤ και με τη «βόρεια» ΕΤ3 μακρινή, μελαγχολική και σχεδόν αμέτοχη στο πάρτι.
ΕΙΧΑΜΕ, λοιπόν, την υδροκέφαλη ΕΡΤ, αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την ποιότητα και το υψηλό της επίπεδο. Με το Αρχείο και τον τεχνικό εξοπλισμό της (πηγή και πλούτο εθνικό), τις παραγωγές με θέματα και έργα κλασικά, μουσείο-κιβωτό τέχνης και πολιτισμού.
ΩΣΤΟΣΟ, ποντάρουμε στην…κρίση. Θα τα σιάξει(;) από ανθρώπους και δαπάνες; Θα καταργηθούν πόστα πολυθεσιτών, θα «εξανθρωπιστούν» θρασείς κουμανταδόροι που μοίραζαν το δημόσιο χρήμα σαν να ‘ τανε δικό τους; Ελπίζουμε και προσδοκούμε περιμένοντας την ανάγκη να κάνει τη δουλειά της. Για κάθε κατεργάρη στη θέση του. Να πεταχτούν τα περιττά. Να εκτεθούν τα «πεπραγμένα» των ολετήρων του φορέα της δημόσιας τηλοψίας μας που συνιστούν δημόσιο κίνδυνο και εθνική ντροπή. Να μας δώσουν λογαριασμό, ονόματα και υπογραφές. Για επιτροπές που προσέλαβαν «ημετέρους», που μας φέσωσαν με «Γιουροβίζιον» κ.ά. αηδίες.
ΑΦΟΥ δρομολογηθεί, λοιπόν, το νοικοκύρεμα με «αναγκαστικούς νόμους» και ανελαστικές δαπάνες, τότε ψηφίζουμε με τα δυο. Να παραμείνει ανοικτός ο φορέας, που δεν θα ‘ναι πια μαγαζί και…ανακουφιστήριο επιτήδειων με γένια και χτένια.
ΓΙΑΤΙ; Γιατί αν κλείσει η ΕΡΤ, θα πέσουμε ολοσχερώς στα νύχια των εμπόρων του είδους. Θα πνιγούμε στα κανάλια τους. Θα μας φάνε λάχανο. Εμάς και τη συνείδησή μας. Θα αποτελειώσουν την αξιοπρέπεια μας που ροκανίζουν μεθοδικά. Τη σκέψη που θα την «επεξεργάζονται» τηλεοπτικά αλητάκια, αλητήριοι και αληταράδες και κρυπτοπόρνες γένους θηλυκού.
ΔΕΝ παρακάτω σκαλί, κι ας επαίρετο ο αείμνηστος Μ. Έβερτ, ως «γεννήτορας» της ιδιωτικής μας τηλεόρασης. Κι αν κάτι αξιόλογο «παράγουν», το προβάλλουν…ξημερώματα. Για λόγους τηλεθέασης μιας και τα νούμερα «ξυπνούν τον αγωγιάτη» των «μαγαζιών» με απλωμένη την πραμάτεια τους. Χωρίς τσίπα και αυτοπεριορισμό των «δημιουργών», με χίλια κόλπα καταστρατήγησης των κανονισμών.
ΚΙΝΑΙΔΟΙ και επιμελώς γυναικωτοί (είναι της μόδας, τους συντηρεί το κύκλωμα) αραδιασμένοι σε κάποια κανάλια, «θεές» με τον μηρό τους ξέσκεπο ως το βρακί κι έχει ο θεός. Έχει και το φιλοθεάμον κοινό τις προτιμήσεις του. Ανεβαίνουν τα νούμερα και η φούστα, κατεβαίνει το επίπεδο κι είναι το κολύμπι τερπνό στα νερά του κιτς, της σαχλαμάρας και της αγραμματοσύνης.

ΑΝ κανάλια πρέπει να κλείσουν, δεν είναι η ΕΡΤ και τα παρακλάδια της. Ούτε το κανάλι της Βουλής που εκπολιτίζει, μορφώνει και διαμορφώνει. Είναι κάποια ιδιωτικά «μαγαζιά» του «τίποτα». Με την ΕΡΤ αντίβαρο.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αρπακτικά της ΕΡΤ (Μέρος 2ο)
(διορισμένα, συμβασιούχα και…αυτόκλητα)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΜΕ την ταμπελίτσα του δημοσιογράφου σε χρυσοφόρα πόστα. Ανάμεσα σε αυθεντίες, τυχάρπαστοι, δοτοί και τοποθετημένοι. Αμφιβόλου αξίας και…παρουσίας, αργόσχολοι και άεργοι πολυθεσίτες.
ΑΛΛΟΙ, περίεργων ειδικοτήτων και σύμβουλοι, όλοι τους αρπακτικά μιας τέλειας οργάνωσης. Λύκοι σε στάνη άκακων αμνών που αγνοούσαν τον κίνδυνο, γαμψώνυχα εφορμώντα κι άλλοι με τα δάχτυλα περί το βυζί της μακρομάσταρης, την άρμεγαν ακατάπαυτα και με το νόμο. Με βούλες και υπογραφές αυτόκλητων που διόριζαν και τοποθετούσαν κλείνοντας το μάτι σε ευνοούμενους (φίλους, συζύγους…γκόμενες), αφού πρώτα διόρισαν τον…εαυτό τους. Υπό την προστασία των (εκάστοτε) Κυβερνήσεων και την ανοχή της Αντιπολίτευσης.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ειδικότητες. Φυσικές, φτιαχτές, φωτογραφικές (ονόματα στο «Φίμωτρο» και «Τρωκτικό»), με περ. 100 χιλιάρικα χρονιάτικο: «Ειδικών Θέσεων, ΠΕΔ1 Διοικ - Οικονομ., Σκηνοθέτης, Τηλεπαρουσιαστής, Ανταποκριτής, Σύμβουλος Προγράμματος, Διεύθυνση παραγωγής, Συντήρηση & ανατύπωση φωτοογραφ. Αρχείου, Μηχανικός Η/Υ, Μηχανική υποστήριξη, Δικηγόρος και, βέβαια…διπολοθεσίτης αλλά Ζούλα και Παναγιωταρέα, Μιχ. Κεφαλογιάννης με 84.000 ευρώ για μια εκπομπή την εβδομάδα με θέματα υγείας …
ΘΑ κουραστείς διαβάζοντας εκατοντάδες ονόματα με το αντίτιμο του…ιδρώτα τους.
ΠΡΙΝ πάμε στις σημερινές δημοσιογραφικές «φίρμες», που αν δεν είχαν περάσει απ’ την ΕΡΤ δεν θα τις ήξερε ούτε ο…θυρωρός τους, μνημονεύουμε Προέδρους και Διευθυντάδες που ευλόγησαν μισθολογικά τα γένια τους, θυμίζοντας ΔΕΗ και «Γενικούς».
Παναγόπουλος Χρ. 347.659,98 ευρώ - Πρόεδρος Δ/Σ
Υφαντής Γεώργ. 279.362,38 - Γενικός Διευθυντής
Μιχαλέλης Δημ. 249.234,42 - Γενικός Διευθυντής
Ιωαννίδου-Καραθανάση 227.626,98 Γενικός Διευθυντής
Ανδρικάκης Αντ. 249.161,32 - Γενικός Διευθυντής
Καλημέρης Ιωάν.128.472,40 - Ειδικός Σύμβουλος
Παπαπαναγιώτου Δημ.118.093,13 Ειδικός Σύμβουλος
Λαμπράκος Γεώργ. 136.500,02 - Γενικός Διευθυντής
Γόντικας Δημ. 210.002,64 - Γενικός Διευθυντής
Λουκάκος Παν. 257.033,14 - Εντετ/νος Σύμβουλος
Κέκης Κων.174,39 - Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ως φορολογούμενοι και αηδιασμένοι για τους κυρίους και κυρίες που «κελαηδάνε», σήμερα, στα ιδιωτικά κανάλια ειρωνευόμενοι πως «λεφτά υπήρχαν» και διερωτώμενοι «πού πήγαν τα λεφτά;», ρωτάμε:
ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΑΤΕ 956 ευρώ τη μέρα(!), κα Τσαπανίδου, ως συμβασιούχος στη ΝΕΤ, μέχρι πριν από 4-5 χρόνια;
Μήπως, εσείς κα Παναγιωταρέα 78.840 το εξάμηνο(;) και πόσα άλλα, από πόσες και ποιες πηγές του δημοσίου; 
ΤΣΕΠΩΝΑΤΕ, κ. κ. Λυριτζή και Οικονόμου από 324.000 ευρώ το χρόνο; Κυρία Χούκλη, 218.976 ευρώ;
ΚΑΙ, βέβαια, δεν ξεχνάμε την κα Μπήλιω των 176.400 και τον κ. Παπαδόπουλο (αγνώστων κερδών), που…πίνει «στην Υγειά μας».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, χωρίς μνημόνιο και κρίση, το παραπάνω δείγμα θα συνέχιζε τα θανατερά του δήγματα στο δημόσιο χρήμα.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Ελλάδα η Σκλήρυνση κατά Πλάκας

anisyxitikes-diastaseis-pairnei-stin-ellada-i-sklirynsi-kata-plakasΣταθερή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, παγκοσμίως και σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως, η αυξημένη επιβίωση, η διάγνωση σε πιο πρώιμο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερο ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια...

«Αθήνα ξύπνα! Η Στοκχόλμη καίγεται! Αν θέλετε τζαμί κάντε το στη βουλή»!

Mε το σύνθημα αυτό ως - "κραυγή αγωνίας" και επαναλαμβανόμενη «αφύπνιση», πραγματοποιήθηκε χθες στον Ελαιώνα διαδήλωση Διαμαρτυρίας από Αθηναίους και Αθηναίες ενάντια, στην κατασκευή κάθε Μουσουμανικού Τεμένους αλλά και...
ενάντια στις «Πέντε εντολές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα : « Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας», «ο Προφήτης είναι το πρότυπό μας», «ΤO ΚΟΡΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ»! «Η ΤΖΙΧΑΝΤ είναι η ζωή μας»!! & «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ είναι η ελπίδα μας»...!

Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο

Συμβουλές για προφύλαξη από τυχόν παιδόφιλους εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά και το χθεσινό περιστατικό με τον 40χρονο στα Πετράλωνα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.

Η ΕΛΑΣ δίνει χρήσιμες συμβουλές, τόσο για τους γονείς...
, όσο και για τα παιδιά για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης. Διευκρινίζεται επίσης ότι οι συμβουλές αυτές αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

ΦΩΣΚΟΛΟΣ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;‏ ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!!

Κυριολεκτικά έκπληκτος έμεινε όποιος παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό του δέκτη προκειμένου να παρακολουθήσει μία μίνι συνέντευξη του κ. Φώσκολου στον κ. Τράγκα και στην εκπομπή του «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Οι δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή (και συνεργαζόμενου με Καναδική Εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων) κ. Φώσκολου, ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικές, αφού σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου ομολόγησε πως
«Ε…όχι και να κλείσει η ΕΡΤ» (μέρος 1ο)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
 «ΕΝ αρχή ην» ΕΙΡ. Με τη μαγεία του ραδιοφώνου και εκφωνητές σοβαρούς, ορθοφωνικούς και μορφωμένους. Χωρίς τα (σημερινά) «ρε Γιώργο» και «άκου Νίκο» που διαμορφώνουν συμπεριφορές νεοελλήνων της μαγκιάς και μαθητόκοσμου της…Πενταήμερης.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η «εισβολή» της Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ), καθυστερημένα (με τα τεχνικά δεδομένα της Ψωροκώσταινας), ωστόσο, βίαια και άναρχα. Γυάλισε το μάτι της εξουσίας, γούρλωσαν τα μάτια τους οι πολιτικοί-να μια ακόμα δεξαμενή για βόλεμα «ημετέρων». Κι άρχισαν να πέφτουν οι διορισμοί σαν το χαλάζι. Με ζευγάρια που εξασφάλισαν τη ζωή τους, με βίλα μετά…πισινών και με αστρονομικά εφάπαξ.
ΗΡΘΕ η Χούντα κι είχε στα χέρια της ένα ισχυρό εργαλείο (ΥΕΝΕΔ) που συνυπήρξε με την ΕΡΤ ως το ’87, για να μας προκύψει η ΕΡΤ (με την ΕΡΤ2 να γίνεται ΝΕΤ) και με την ΕΤ3. Και, βέβαια, οι διορισμοί δεν σταμάτησαν-μόνο που διευρύνθηκε το «ιδεολογικό» φάσμα των βολεμένων.
ΤΕΛΟΣ(;) η μονοκρατορία της δεξιάς, τέλος και η αναμονή αντιφρονούντων στον προθάλαμο. Το ΠΑΣΟΚ των Άκηδων και ο…σημίτειος «εκσυγχρονισμός» εξακολούθησαν να βλέπουν σαν ανθόκηπο με άνθη και γαϊδουράγκαθα τον δημόσιο φορέα της εθνικής μας τηλοψίας και συνέχισαν (με μειωμένους ρυθμούς) τη…δεντροφύτευση. Και τα υπόλοιπα κόμματα; Είδαν το «πτυελοδοχείο» και αηδίασαν; Τους διορισμούς και βγήκαν στους δρόμους; Τίποτα, η ζωή κύλισε, για να βρεθούμε στο σημερινό σταυροδρόμι.
ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ την «τρισυπόστατη» ΕΡΤ; Το ερώτημα τίθεται επί…τρισυπόστατης κυβέρνησης κι εμείς σπεύδουμε να διατυπώσουμε την άρνησή μας με ένα τεράστιο ΟΧΙ. Δεν την καταργείς! Και, βέβαια, συμπληρώνουμε ό,τι ειπώθηκε μέχρι τώρα απ’ την πλειοψηφία των κομμάτων, φορέων, πολιτικών και πολιτών. Να περιοριστούν οι δαπάνες, να μειωθεί ο αριθμός των «εργαζομένων» ανάμεσα σε εργαζόμενους, κι εδώ θα σταθούμε.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ, τυχαία μιαν ολιγόλεπτη εκπομπή-παραγωγή της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3). Και, βέβαια, θα’ ναι ποιότητας (ιδίως εκείνη της ΕΤ3), ασφαλώς με την άνεση του χρήματος και τη σοβαρότητα των δημιουργών της, ωστόσο, θα κουραστούμε διαβάζοντας τη λίστα που ακολουθεί, με τα ονόματα των «εργασθέντων». Μακρόσυρτη, που μας θυμίζει πόσοι και πόσες άρμεξαν το δημόσιο για παραγωγή μερικών λεπτών της ώρας, με πολλά λεφτά στη τσέπη. Χώρια οι χρηματοβόρες εξωτερικές παραγωγές και οι «εσωτερικές» των επιτήδειων με τις ανοικονόμητες αμοιβές, χώρια οι (κάποιοι/ες) περίεργα και ύποπτα χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι.
ΔΕΝ προτάθηκε έλεγχος από κάποιο κόμμα, δεν έγιναν ερωτήσεις και επερωτήσεις μιας και το διευρυμένο φάσμα των διορισμένων συμπεριέλαβε και…αντιφρονούντες της αριστεράς και της «αριστεράς» με κάθε καρυδιάς καρύδι…

(Αύριο η συνέχεια)

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ποιο κράτος δικαίου!…


 Image
Μιλούν οι εκπρόσωποι της μνημονιακής συμμορίας, για κράτος δικαίου.
Αλλά ποιού δικαίου; Αφού έχουν υπερακοντίσει ακόμη και το «δίκαιο» των κανιβάλων και της ζούγκλας!…  
Δεδομένου ότι τα άγρια θηρία και οι κανίβαλοι δεν σκοτώνουν, παρά μόνο, όταν πεινάνε.
Σε αντίθεση με τους ναζί και τους τοκογλύφους, οι οποίοι  δεν έχουν κανένα μέτρο και κανένα όριο στην απληστία και την κακουργία τους.
 Όπως βέβαια και οι εφιάλτες στην προδοσία τους.
Αφού είναι σε θέση να πουλήσουν, όχι μόνο την πατρίδα και την πίστη τους, αλλά και την ίδια τους τη μάνα, για να εισπράξουν τα αργύρια της προδοσίας.
Ο χρυσός κανόνας του δικαίου, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, είναι να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με τα ίδια μέτρα, που θα θέλαμε να αντιμετωπίζουν και εμάς οι άλλοι.
Και ασφαλώς η σημερινή πολιτική πραγματικότητα δεν έχει και την παραμικρή, έστω, σχέση με τον κανόνα αυτόν! Και, για του λόγου το αληθές, ανασύρουμε, μέσα απ’ αναρίθμητα περιστατικά, ένα χαρακτηριστικό:
Βουλευτής, όπως γράφτηκε, επισκέφτηκε αστυνομικό τμήμα.
Και κάποιος αστυνομικός τον εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Πάραυτα ο αστυνομικός, στο όνομα, όχι του δικαίου, αλλά της κρατικής βίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Και παράλληλα δέχτηκε από τα εξωνημένα ΜΜΕ(=εξαχρειώσεως και εξαπατήσεως) καταιγισμό αποδοκιμασιών.
Δεν γνωρίζουμε τον αστυνομικό ούτε τους επικριτές του.
Ούτε, εκτός φυσικά του νεοδημοκράτη βουλευτή, την κομματική τους ταυτότητα. Αλλά αξίζει, νομίζω, να δούμε, με λίγη περισσότερη προσοχή, το περιεχόμενο των δηλώσεων κάποιων υπερασπιστών του βουλευτή, αλλά και του ίδιου. Και βέβαια όχι κάτω από το πρίσμα της μεροληπτικής κομματικής σκοπιάς, αλλά της πολιτικής και, ιδιαίτερα, της ηθικής δεοντολογίας:
Η συμπεριφορά του αστυνομικού χαρακτηρίστηκε «όνειδος», «χυδαία και υβριστική».
Και, φυσικά, οι υπερασπιστές του βουλευτή, αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά αυτή με «αποτροπιασμό και αγανάκτηση».
Παρότι, όπως είναι ευνόητο, ο αστυνομικός δεν κινήθηκε εναντίον του βουλευτή για λόγους προσωπικούς.
Αλλά επειδή, μαζί με  τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, βιώνει τη βάρβαρη και βάναυση επίθεση εκ μέρους της μνημονιακής συμμορίας. Και, ενώ στην περίπτωση του βουλευτή, ο αστυνομικός αναχαιτίστηκε, όπως ειπώθηκε, από τους συναδέλφους του, δεν βρίσκεται κανένας να αναχαιτίσει τη δολοφονική επίθεση εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού.
Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των ύβρεων του αστυνομικού εναντίον του βουλευτή.
Ζούμε όμως όλοι μας στο πετσί μας την υπερβάλλουσα ύβρη, σε βάρος μας, όχι μόνον «λόγω» αλλά και «έργω» του δολοφονικού σχεδίου των αρχιτεκτόνων της καταστροφής για την πατρίδα μας και της γενοκτονίας για το λαού μας.
Και είναι πλέον κοινή συνείδηση ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειδος, στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, απ’ το βίο και την πολιτεία αυτών, που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό της κατάντημα.
Πολύ περισσότερο, αφού η πραγματικότητα φωνάζει ότι στο κατάντημα αυτό δεν την έφεραν εξαιτίας κάποιων λαθών, αλά κατόπιν προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
Κι ακόμη επισημαίνουμε ότι οι ίδιοι αυτοί κύριοι, που τιμωρούν τον αστυνομικό για τη συμπεριφορά του, «αποφασίζουν και διατάσσουν» τους αστυνομικούς να επιδεικνύουν τη γνωστή βαρβαρότητα απέναντι στο λαό.
Και αναγκάζουν τα παιδιά του λαού, ένστολους και απλούς πολίτες να συγκρούονται μεταξύ τους για τα ανίερα και ληστρικά συμφέροντα των διαφόρων ξένων και ντόπιων αρπακτικών της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας. Για να επαληθεύονται, έτσι, τα λόγια του Βάρναλη, σύμφωνα με τα οποία «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ». Ή μήπως δεν είδατε τι γίνεται εκεί επάνω στη Χαλκιδική, για τα καναδικά και τα μπομπολικά συμφέροντα!…
Απ’ τη μεριά του ο Βουλευτής παρατηρεί ότι:
«Το θλιβερό επεισόδιο καταδεικνύει πού οδηγεί η άρνηση και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Γεγονός, που ασφαλώς «πρέπει να αφυπνίσει όλους»!…
Αλά τι σημαίνει δημοκρατία;
Δεν σημαίνει το κράτος του λαού, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης άνεργος, άστεγος και  πεινασμένος;   Κανένας ικανός, χωρίς εργασία και κανένας ανήμπορος, χωρίς κοινωνική πρόνοια! Και όχι ασφαλώς το κράτος, στο οποίο οι αρχιμαφιόζοι «αποφασίζουν και διατάσσουν» να υπάρχουν αστρονομικές διαφορές, ανάμεσα στη δική τους χλιδή και στα εκατομμύρια των ανέργων, άστεγων και χαμηλόμισθων, που λιμοκτονούν και αυτοκτονούν! Και το οποίο συνιστά κραυγαλέα φασιστοναζιστική τυραννία, που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη δημοκρατία!…
Αλλά, ας υποθέσουμε ότι-πράγμα που δεν ισχύει- ο αστυνομικός έκαμε λάθος.
Μήπως έκαμε λάθος και η κ. Χαρά Νικοπούλου, η φωτισμένη δασκάλα της Θράκης, που αρνήθηκε να πάρει από τα χέρια του νεοδημοκράτη βουλευτή την τιμητική πλακέτα; Κάθε άλλο! Μια χαρά ενήργησε η κ. Χαρά. Και μια χαρά ενήργησε και ο αστυνομικός. Και μια χαρά θα ήταν, αν όλοι οι Έλληνες αφυπνίζονταν, για να κάμουν κάτι παρόμοιο. Στο όνομα του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος!…
Έτσι, ώστε οι εκπρόσωποι της φασιστοναζιστικής  συμμορίας να ξεκουμπιστούν. Και όχι να έχουν το απύθμενο θράσος να μας μιλούν, από πάνω, και για δημοκρατία και κράτος δικαίου!….

παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.ilias@gmail.com
Οι…πιστολέρο (της βουλής)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΔΕΝ εμίσησαν τη δόξα, δεν εμίσησαν το χρήμα. Είδαν τον «προηγούμενο» και γοητεύθηκαν, τον επώνυμο και τον ζήλεψαν. Άκουσαν για οικογενειοκρατία και, την δόξα των επιγόνων τους ζηλώσαντες,  άρχισαν να ονειρεύονται. Μέχρι που σφηνώθηκε η ιδέα στο κεφάλι τους. «Πάω για βουλευτής, ψηφίστε με!» Κι άρχισε ο «αγώνας» της αφίσας και των φίλων, τα ψηφοδέλτια, οι σταυροί, οι πρόβες στον…καθρέφτη.
ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ κόμμα και αρχηγός, τον σταύρωσαν οι πιστοί, το «σύστημα» τον απορρόφησε και άνοιξαν οι πόρτες. Είναι νομοθέτης μας, από ’δω και πέρα, το στόμα κλειστό και πειθαρχία στο κόμμα- «όποιος φύγει απ’ το κοπάδι κλπ.».  Αγώνας «εντός» κι εκείνος «εκτός» για καταξίωση της βουλευτικής ιδιότητας. Κι ας μην άνοιξε το στόμα του, τέσσερα χρόνια, για μια φράση απ’ το βήμα. Το σώμα για ν’ ακούει και να ψηφίζει ό,τι ο διπλανός της ίδιας πτέρυγας, το πνεύμα έξω μη χαθεί οπαδός με την ψήφο του κι όλα κατ’ ευχήν, με πάνω-πάνω την έγνοια της επανεκλογής, προς «το φυλάξαι τ’ αγαθά».
ΥΣΤΕΡΑ γεννήθηκε στο μυαλό η ιδέα της υπουργοποίησης, σε άλλους η γλυκιά προσμονή της αναβάθμισης στο κόμμα και σε όλους ο πειρασμός των προνομίων. Κι άρχισαν τα τζακούζια και τα γυμναστήρια, οι διπλές, τριπλές και πολλαπλές συντάξεις, οι χωροφύλακες να τους φυλάνε και οι πιστοί να τους προσκυνάνε. Για έναν διορισμό με τη μεσολάβηση του βουλευτή, έργα θαυμαστά και…σταυροφόρα στο χωριό του υπουργού κι όλα με ανοχή και αλληλοκατανόηση, διακομματικά και χωρίς διχογνωμίες και καυγάδες.
ΚΙ ύστερα; Ήρθε η σειρά για βόλεμα «ημετέρων» σε πόστο δημόσιου «λειτουργού». Υπεράριθμα και…ράθυμα για τον «εργαζόμενο». Δεξαμενή, βλέπεις, απείρου χωρητικότητας το δημόσιο κι όποιος προλάβει. Και πρόλαβαν τα κόμματα μονιασμένα, διόρισαν με την ψυχή τους εμπλουτίζοντας τη βουλή με «εργαζομένους» και την ψυχή του πολίτη με αγανάκτηση.
ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ήρθε η όρεξη και η αναζήτηση (προνομίων και δικαιωμάτων) διευρύνθηκε. Ήρθε η ώρα της οπλοφορίας! Δεν διαμένει σε γειτονιά αλλοδαπών ο υπουργός για να κινδυνεύει από περαστικό μαχαιροβγάλτη και ναρκομανή-ξοπίσω του φύλακες και χωροφύλακες. Και, βέβαια, κανένας δεν τον κρατάει στο πόστο του με το στανιό. Πήρε την άδεια οπλοφορίας του, τον μιμήθηκαν βουλευτές, και τα πιστόλια γέμισαν τσέπες και κόρφους. Με πρώτους και καλύτερους τους νταήδες της ΧΑ.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ σαν…αντιστασιακοί σε νόμους που ψήφισαν οι ίδιοι. Εμείς τους αντιτείνουμε: Αν νιώθετε ανασφαλείς, πηγαίνετε στα σπίτια σας! 

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Με το παιδί στην πρέσα;
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΑΝ αγαπούσαν τα παιδιά, δεν θα τα τυραννούσαν με το «Σύστημα». Δεν το εμπνεύστηκαν-το άφησαν να εξελιχθεί. Κατά το συμφέρον των κρυφών σαμποτέρ (και) της Εκπαίδευσης. Για να φτάσουμε στο χάλι των «Πανελλαδικών» , που μόνο για το αδιάβλητο δικαιούνται να καμαρώνουν. Τα…υπόλοιπα ανάγονται στη μέθοδο της σκοπούμενης αγραμματοσύνης, χωρίς το «θύμα» να το υποψιάζεται.
ΝΑ περάσουμε απ’ τα δημοτικά, γυμνασιακά και λυκειακά χρόνια του μελλούμενου φοιτητή; Απ’ το κομπιούτερ που «σκέφτεται» α.α. (αντ ‘αυτού);  Απ’ τη μαθησιακή υστέρηση με τις χαμένες «εργατοώρες» των καταλήψεων; Άδικος κόπος και χιλιοειπωμένα-εισπράττουμε το αποτέλεσμα ως κοινωνία, με την Πολιτεία συμβιβασμένη και υποχωρητική. «Ό,τι θέλει ο λαός», αλλά ο λαός θέλει την ευκολία του, αυτοί την ψήφο του και η εκπαιδευτική ζωή τσουλάει πάνω στις ράγες της «ήσσονος προσπαθείας» (αντίστοιχης του εύκολου κέρδους). Τρίβει τα μάτια του ο τουρίστας μας για τις γεμάτες καφετέριες σε ώρες δουλειάς, ανοίγουμε τα δικά μας για τις σαχλαμάρες της (ιδιωτικής) τηλεθέασης και τα ξανακλείνουμε. Μη δούμε τη σπουδάζουσα νεολαία (δεν μιλάμε για τους λίγους με τη σφραγίδα της δωρεάς που θα πάνε μπροστά με κάθε «σύστημα») που γνωρίζει την κα Μενεγάκη και αγνοεί τη μαντάμ Κιουρί. Τους φτασμένους της…τέχνης γνωρίζοντας το βιογραφικό του Βαμβακάρη και αγνοεί τον Σοπέν.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ εκπαιδευτικά συστήματα «κουτόφραγκων» που δεν προβλέπουν καταλήψεις και ψεύτικα δικαιολογητικά για απουσίες, αλλά προβλέπουν «εισαγωγικές» μεγάλης διάρκειας. Στα γυμνασιακά και λυκειακά του χρόνια, ο μαθητής «συλλέγει» βαθμούς, κι ο μέσος όρος θα’ ναι το «εισιτήριο». Για το Πανεπιστήμιο και χωρίς…Πανελλαδικές, με αριθμητική κατανομή κατά τις ανάγκες της Πολιτείας σε ειδικότητες.
ΕΔΩ, στην Ελλάδα των εξυπνάκηδων και επιτήδειων, της ‘κονόμας και της αρπαχτής, όλοι πρέπει να…ζήσουμε. Και ο φροντιστής με τα κέρδη του και ο ιδιαιτεράκιας με τα «μαύρα» του. Με θέματα μιας τρίωρης κρίση σε «Πανελλαδικές», κι αλίμονο τα θέματα να μην είναι…βατά. Με γονιούς που ξενυχτούν δίπλα στον/την υποψήφιο, που συχνά «δεν γιγνώσκει α αναγιγνώσκει». Δεν του «έμαθαν να μαθαίνει» στο σχολείο και το λύκειο-προθάλαμος των ΑΕΙ-είναι «κλειστό», απ’ το Πάσχα μέχρι την ώρα που θα κάψει τα βιβλία στην…ιεροτελεστία της λήξης.

ΤΙΠΟΤΑ δεν χωρίς αγάπη και ενθουσιασμό, αλλά το  «Σύστημα» επιμένει. Για «επιστήμονες» με το στανιό, καθ’ υποχρέωση της Πολιτείας και επιθυμία του γονιού. Με προετοιμασία αποστηθισμένων και…αγορασμένων. Και πώς να νιώσει τη χαρά της μάθησης, την ευτυχία της γνώσης ένα παιδί στην πρέσα;

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

οι πολύτεκνοι Αγρινίου επαναστατούν!…


Image

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό
Αξιότιμους κ. κ. αρχηγούς  κομμάτων συγκυβέρνησης 
 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και Χρόνια πολλά. 
Λυπούμαστε πραγματικά που είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς εσάς, για σωρεία πράξεων και αποφάσεων σας, που βυθίζουν τη χώρα σε απόγνωση, εξαθλιώνουν τη ζωή του Λαού και στερούν από τη νεολαία την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον.
   Επιγραμματικά αναφέρουμε  τη μονόπλευρη και μονομερή σε βάρος του Ελληνικού Λαού σκληρή οικονομική πολιτική και αφαίμαξη των εισοδημάτων, με μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Με την παράλληλη αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και κυρίως των νέων που φθάνει, σχεδόν, στο εφιαλτικό ποσοστό του 60%.Την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα και των οικογενειακών επιδομάτων. Την παντελή έλλειψη δημογραφικής πολιτικής , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πατρίδα μας με συρρίκνωση, με ο, τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, αλλά και σ’ αυτή ακόμη την ίδια την ύπαρξη του Έθνους μας.
 Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, συνεχίζετε ακάθεκτοι και στρέφεσθε απροκάλυπτα σε βάρος αιώνιων θεσμών και αξιών του Λαού μας, που προστατεύονται από το ισχύον Σύνταγμα, όπως είναι η θρησκεία, η πατρίδα και η οικογένεια. 
Πριν αναλύσουμε το πώς, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε και να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αφοσίωσή μας στα Δημοκρατικά ιδεώδη και στις πανάρχαιες και διαχρονικές αξίες του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. 
Και κάνουμε τη διευκρίνιση  αυτή, γιατί  στο παρελθόν άνθρωποι με απολυταρχικές και φασιστικές ιδέες και αντιλήψεις, τις οποίες απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας, καπηλεύθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τις παραπάνω  αξίες. Για να εξαπατήσουν το Λαό ο οποίος τις σέβεται, τις εκτιμά απεριόριστα, τις βιώνει και πορεύεται μ’ αυτές αιώνες τώρα.
 Επανερχόμαστε όμως στο θέμα μας και σας ρωτούμε:
 Δεν είναι επίθεση στην ορθόδοξη Εκκλησία, η προσπάθεια που καταβάλλεται από το αρμόδιο Υπουργείο για κατάργηση  του μαθήματος των θρησκευτικών ως ομολογιακού και η αντικατάστασή του με το μάθημα της θρησκειολογίας και μάλιστα στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου;
     Δεν είναι  επίθεση στην Εκκλησία και  στην οικογένεια η επιχειρούμενη κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αργίας; Επειδή, προφανώς κάποιους ενοχλεί το γεγονός ότι αρκετές ακόμη οικογένειες ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ εκκλησιάζονται και έχουν την ευλογημένη συνήθεια να συναντώνται στο μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι. 
Είναι πατριωτική πράξηη απόφασή σας για κατάργηση του πρώτου και δευτέρου σώματος Στρατού και άλλων σαράντα πέντε (45) στρατοπέδων; 
Είναι πατριωτική  πράξη η πολιτική που ασκείτε απέναντι στην οικογένεια, την τεκνογονία και την πολυτεκνία; Γιατί δεν έχετε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το μέγιστο πρόβλημα της χώρας που δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό,  το οποίο συνδέεται άμεσα με το μέλλον του Έθνους μας; Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε αυτή τη μεγάλη αλήθεια και θα αναθεωρήσετε την ΕΧΘΡΙΚΗ  πολιτική σας προς την οικογένεια;
Είναι  πατριωτική πράξη η διαχρονική προσπάθεια σας για  παραποίηση των ιστορικών γεγονότων  του μαθήματος της ιστορίας στα Σχολεία;
Είναι πατριωτική πράξη η απόφασή σας να φορολογείται ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης η γέννηση των παιδιών; Οι έχοντες όμως τον πλούτο απολαμβάνουν «φορολογικό παράδεισο» και οι πολιτικοί  διατηρείτε  αλώβητα τα πολλά σας προνόμια και τις απολαβές. Αυτή τη στιγμή, που επιβάλλετε δυσβάσταχτους φόρους στον Ελληνικό Λαό νομοθετήσατε λίαν προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους  εαυτούς σας, απαλλάσσοντας της φορολογίας το 75% του εισοδήματος σας! Προκαλούν  ή όχι το λαϊκό  αίσθημα αυτές οι πράξεις και αποφάσεις σας;
 Πριν τελειώσουμε και, για να απογυμνώσουμε τελείως τα επιχειρήματα σας για την αργία της Κυριακής, δεν θα σας μιλήσουμε για τη ρητή εντολή ΤΟΥ ΘΕΟΥ, την οποία προφανώς απορρίπτετε και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο!  Αλλά σας ερωτούμε ποια ανάπτυξη θα υπηρετήσει η κατάργηση αυτής της αργίας, σε έναν Λαό που στη μεγάλη του πλειοψηφία υποφέρει, λιμοκτονεί και βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας; Με ποια χρήματα θα κινηθεί η αγορά την Κυριακή;
 Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι στόχοι σας είναι άλλοι.
Κατά τη γνώμη μας,ο πρώτος στόχος είναι να χτυπηθεί στη ρίζα του η ιδιοπροσωπεία του Λαού μας και οι ισχυροί και διαχρονικοί θεσμοί του. Όπως είναι η εκκλησία και η οικογένεια, η παιδεία και όλα τα άλλα, που έπονται. 
Δεύτερος στόχος είναι να χτυπηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να ευνοηθούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες,  για να καταστούν ακόμη ισχυρότερες και μονοπωλιακές. Και όλα αυτά σε βάρος των συμφερόντων του Λαού.
 Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας, αν υπάρξουν. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού είναι απόλυτα αντίθετη με τις παραπάνω ολέθριες επιλογές σας… 
Που, δυστυχώς, εκτός των άλλων,δίνουν προφητική αξία στις διακηρύξεις του πριν από κάποιες δεκαετίες Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Εβραιοαμερικανού κ. Κίσιγγερ, ο οποίος είχε δηλώσει: 
 «….Για να πλήξουμε αυτόν τον δυσκολοκυβέρνητο Ελληνικό Λαό πρέπει να τον χτυπήσουμε στη γλώσσα του, στη θρησκεία του, στις παραδόσεις του, στα ήθη και στα έθιμα του και στον ισχυρό θεσμό της οικογένειας  που διατηρεί….».
 Εμείς θα αγωνιστούμε σθεναρά μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό και  με τη βοήθεια ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ την οποία επικαλούμαστε, να μην περάσουν αυτές οι ανθελληνικές πολιτικές. Καλούμε κι  εσάς έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας απέναντι στην πατρίδα και στο γένος μας και να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, αλλάζοντας  την πολιτική σας επ’ ωφελεία της πατρίδος, του Λαού και του Έθνους.
 Πρέπει να καταλάβετε ότι η πολιτική σας  αυτή επ’ ουδενί οδηγεί ή θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οποία επικαλείστε συνέχεια. Η χώρα μ’ αυτή την πολιτική οδεύει ολοταχώς προς τον όλεθρο και την καταστροφή. Αφυπνισθείτε πριν είναι αργά για όλους μας.  
                 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)Εξοχώτατο κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας , 2)Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, 3)Αξιότιμους κ. κ. αρχηγούς Κομμάτων αντιπολίτευσης, 4)κ.κ. Βουλευτές Ν. Αιτ/νιας , 5)Ιερά Μητρόπολη  Αιτωλίας& Ακαρνανίας,   6) ΑΣΠΕ, 7)M.M.E
Αφέλειες…
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΕΙΧΕ τους φίλους του ο Α. Παπανδρέου. Πιστούς, φανατικούς και ιδεολόγους. Και το 50% των ελλήνων ψηφοφόρων. Είχε τους (φανερούς) αντιπάλους και τους κρυφούς εχθρούς του. Καθυβρίστηκε όσο κανένας άνθρωπος και πρωθυπουργός από…Τύπους των Ρίζων και σε πρωτοσέλιδα τύπου «Πεθαίνει ο απατεώνας», είτε «ο φαύλος» (Έθνος).
ΚΑΙ τι έκαναν οι αφανέρωτοι εσωκομματικοί εχθροί του με τα ανομολόγητα σχέδια; Σοφίστηκαν τα μυστικά δείπνα, τα «επάνδρωσαν» και τα δρομολόγησαν. Νωρίς, έγκαιρα και πολύ πριν ο Ανδρέας παραδώσει την εξουσία και το…πνεύμα. Με την μυστικότητα που επέβαλλε η πονηρία του κ. Σημίτη και των συνδαιτυμόνων που τον περιέβαλλαν. Και κατασπάραξαν (Πάγκαλος, Βάσω, Αυγερινός) τον άνθρωπο που τους κατέστησε διακριτούς απ’ τον…θυρωρό τους, διαμοιράστηκαν τα ιμάτιά του κι έγινε ο «Εκσυγχρονισμός» εξουσία και…ιδεολογία.
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ οι συνδαιτυμόνες Υπουργεία και ο Άκης πρωτοπαλλήκαρο (και) του νέου Αρχηγού. Και ο…Γιατρός; Εξαφανισμένος ο κ. Αυγερινός για τη λήθη του και για την αποτοξίνωσή μας, ξαναβγαίνει στο φως του Ήλιου κρατώντας το βιβλίο του που θέλει τον Ανδρέα…καταθλιπτικό(!).
Η συνέχεια ανάλογη της αρχής και οι τα εκσυγχρονιστικά ήθη προσαρμοσμένα στην πολιτική ηθική του κ. Σημίτη. Στην πονηρία και την πρακτική του. Και, βέβαια, δεν έδρασε…αυτοπροσώπως, ωστόσο, έχει την ευθύνη. Για τα έργα και τις παραλήψεις ανθρώπων του άμεσου περιβάλλοντος, που έδρασαν κάτω απ’ τη μύτη του.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι υπόδικος, είναι και…αφελής. Χρόνια δίπλα του και δεν πήρε μυρουδιά από «Σημίτειο» πρακτική, δεν μέτρησε την πονηρία του. Κι ούτε το πρόσεξε πως είναι «εξαφανισμένος» αλά…Κώστα Καραμανλή, «φυλάγοντας τα ρούχα του γιας να’ χει τα μισά» και φυλασσόμενος στην κατοικία του.
ΘΑ μας «φώτιζε», αν προσήρχετο στη δίκη. Θα τον ρωτούσαν και θα (επ)εξηγούσε διευκολύνοντας στην αναζήτηση της αλήθειας. Ωστόσο, είναι αρκούντως πονηρός ο τ. Πρωθυπουργός και υπερβαλλόντως…αφελής(;) ο κ. Τσοχατζόπουλο. Ρομαντικός και απελπισμένος. Εγκαταλείπει το εδώλιο φορτωμένος (a priori) ενοχές και ο κ. Σημίτης ξέμακρος παρατηρητής, απαθής και ανθυπομειδιών υπό τον…μύστακα, άκαρδος και άφιλος στον πρώην στενό συνεργάτη του. Οσμίστηκε τον «κίνδυνο» που μύρισε μπαρούτι, αποφεύγει τις κακοτοπιές και…βγάλ ‘ τα πέρα μόνος σου, κ. Άκη.
ΤΑ δικαστήρια ψάχνουν την αλήθεια μέσα από διαδρομές της μίζας κι εμείς την πολιτική ευθύνη του κ. Σημίτη, γραδάροντας την εντιμότητα και τα ψαχουλεύοντας την πολιτική ηθική του.

Και; Πολύ θα…περιμένουμε.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Ανοίγματα» με το ΟΚ των Αμερικανών(!)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΣ ο κόσμος σε Ανατολικούς και Δυτικούς, οι ιδεολογίες με τα στεγανά τους και οι Μεγάλοι…ιδιοκτήτες «οικοπέδων». Σ’ ένα μεταπολεμικό παιχνίδι παγκόσμιας μοιρασιάς κρατών και ψυχών. Λίγο πριν, σφιχταγκαλιάστηκαν (αλληλομισούμενοι) για να θανατώσουν από κοινού το «τερατάκι» (Χίτλερ).
ΣΤΟ κλίμα, λοιπόν, εκείνο της «ειρηνικής» συνύπαρξης του διπόλου και των δήθεν αδέσμευτων, σε ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα και κάποιους τοπικούς πολέμους για εκτόνωση, είχα οι λαοί τ’ αφεντικά τους, είχαμε κι εμείς τους…Αμερικανούς. Στο άρμα τους πριν και μετά την μεταπολεμική μοιρασιά, «ιδεολόγοι» με το στανιό, με τους «απέναντι» να νομίζουν πως χτίζουν τον σοσιαλισμό.  Θέλαμε όπλα; Μας τα εξασφάλιζαν οι «Σύμμαχοι» έναντι δολαρίων ή μας τα χάριζαν για παλιοσίδερα. Και, βέβαια, το παιχνίδι άγγιζε την κοροϊδία, όταν «απειλούσαμε» πως θα πάρουμε όπλα απ’ τους Σοβιετικούς…
ΕΤΣΙ το πήγαμε και μας το πήγαν, μέχρι που έφαγε χώμα η πλάτη του ενός. Ο άλλος αντίπαλος, άνετος και χωρίς το άγχος των…κομουνιστών, άπλωσε τα φτερά του κι αγκάλιασε τον κόσμο. Με την παγκοσμιοποίηση καταργώντας τα σύνορα, αλλά με την «τρομοκρατία» βολική όσο ο αντικομουνισμός του παρελθόντος. Και από «κινδύνους» μη πλακώσουν βρικολακιασμένοι μπολσεβίκοι και «κίτρινοί»;
ΕΔΩ υπάρχει παιχνίδι, υπάρχουν και (πρόσφατες) μνήμες. Τι έκαναν Κινέζοι και Ρώσοι, όταν ΝΑΤΟικές βόμβες ερήμωναν τα Βαλκάνια για «διευθέτηση» και «αχρηστεύοντας» τον Δούναβη,  το Ιράκ του (δικού τους) Χουσεΐν; Βομβάρδισαν ακόμα και την κινέζικη πρεσβεία (περιμέναμε αντιδράσεις και ανταπόδοση των…πυρών απ’ τον «Γίγαντα») , και μόνο τρομαγμένους διπλωμάτες είδαμε να χύνουν δάκρυ καυτό.
ΔΙΑΘΕΤΕΙ τον ΟΗΕ του ο κόσμος, το ΝΑΤΟ τους οι Δυτικοί (με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας στο…μουσείο) κι όλα κινούνται αμερικανικά(!). Για κάθε «χρήση» προς το συμφέρον των ΗΠΑ και με την (παγκόσμια) στρατηγική στα χέρια σχεδιαστών της μοίρας του κόσμου, σε ανήλιαγα γραφεία. Υπάρχει ΣΑ (Συμβούλιο Ασφαλείας) του ΟΗΕ, αλλά δεν…λειτουργεί, όταν στη Συρία σφάζονται. Υπάρχει ΝΑΤΟ που ξαμολάει βόμβες απασφαλισμένες μόνο από αμερικάνικα χέρια, όταν και αν «χρειαστεί».
ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, να μην ανοιχτούμε σε Ρώσους και Κινέζους επιχειρηματικά, ως σύμμαχοι (διάβαζε φόρου υποτελείς) στους Αμερικανούς; Έχουν γνώση οι φύλακες. Ο αμερικανοκίνητος ΟΗΕ με τα αχρηστεμένα Veto των αντιπάλων τους, το ΝΑΤΟ-εργαλείο τους για επεμβάσεις μετά…βομβών, έχουν και οι ίδιοι (οι Αμερικανοί) τη στρατηγική τους. Αύριο «χτίζεται» ο Αγωγός (αερίου), μεθαύριο τον βομβαρδίζουν αχρηστεύοντάς τον  για 5-6 χρόνια με βόμβες ΝΑΤΟικές και η ζωή συνεχίζεται.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

τι σημαίνει δεξιά!…

 Image

Τους Έλληνες, στην κατοχή,
με τους γερμαναράδες
ρημάζαν και  της δεξιάς
οι γερμανοτσολιάδες!

Και, για να στραγγαλίζουνε
κάθε δικαιοσύνη
τη ρουφιανιά μετάλλαξαν
σε νομιμοφροσύνη.

Αθώους εκτελούσανε
και χρόνια εξορία
  στέλνανε στη Μακρόνησο
κι άλλους στην Ικαρία.

Και έκαμε η βδελυρή
των προδοτών παρέα
τα ιερά και όσια
φλάμπουρο και σημαία…

Το τρίπτυχο, οικογένεια,
πατρίδα και θρησκεία
άγρια το καπηλεύτηκαν
με άκρα υποκρισία…

Και όταν, με τη Χούντα τους,
πήραν την εξουσία
με βδελυρή κατέστρεψαν
την Κύπρο προδοσία!…

Και ύστερα απ’ το πιγκ  πογκ
σαράντα χρόνων τώρα,
που της ΝουΔου η Χάρυβδη
 και του ΠΑΣΟΚ η Σκύλλα,
μαζί καταληστεύανε
και ρήμαζαν τη χώρα,
σε τέτοια αδιανόητη
ξεπέσανε ξεφτίλα,
που η γαλάζια αγκάλιασε
την πράσινη  σαπίλα…

Και το παιχνίδι τ’ άθλιο
των τοκογλύφων παίζουν
κι όσα ιερά και όσια
αντάμα τα εμπαίζουν….

Και το πλέον απίστευτο:
τους γερμανοτσολιάδες
βλογάνε εθελόδουλα
και κάποιοι δεσποτάδες!

παπα-Ηλίας

Σχόλια:

1.     Δεξιά σημαίνει: μαυραγοριτισμός, γερμανοτσολιαδισμός, φαρισαϊσμός, αμοραλισμός, πατριδοκαπηλεία, θρησκειοκαπηλία, ρουφιανιά…

2.      Καπηλεύτηκαν την νομιμοφροσύνη, για να πολεμήσουν τη δικαιοσύνη…

3.      Στα χρόνια της Χούντας πρόσφεραν τη μισή Κύπρο στους Τούρκους. Και τώρα ξεπουλάνε ολάκερη την πατρίδα.

4.      «Το παίζανε» υπερασπιστές της πίστης, της πατρίδας και της οικογένειας. Κααι τώρα υπονομεύουν τη θρησκεία, δολοφονούν την οικογένεια.

5.      Πάντα με τις ευλογίες και κάποιων Σ/των Δεσποτάδων….

Τρίτη 21 Μαΐου 2013




Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας)
Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΒΡΗΚΑΝ προνόμια και δεν τα λιγόστεψαν. Οι «πιστοί» τους χειροκροτούσαν, οι νόμοι ήταν δικιά τους υπόθεση, η δημοκρατία είχε αποκατασταθεί, γιατί να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ζωή τους; Και μιλάμε για μεταγενέστερους του Κοινοβουλίου. Οι παλιοί το’ χαν παράδοση και μονοπώλιο. Με την οικογενειοκρατία να κάνει θραύση κι εμείς να’ χουμε χρεωθεί αυτούς και τα παιδιά τους.
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ό,τι καλύτερο για μιαν ανώδυνη (και…κερδοφόρα) κοινοβουλευτική θητεία, δρομολόγησαν την πλεονεξία τους σε προνόμια πρωτοφανή και άραξαν πάνω στο κορμί της δημοκρατίας, αφού της βγάλανε τα μάτια. Θέλεις, κ. βουλευτά παιδικό γκαράζ για το αμάξι και το παιδί σου; Το’ χεις! Μήπως γουστάρεις τζακούζι και γυμναστήριο, μετά την κοπιώδη…απουσία σου απ’ τις συνεδριάσεις; Έγινε! Μήπως και ΜΗ ευθύνη υπουργών; Ψήφισέ την!!
ΚΙ ύστερα ήρθε η σειρά να δείξουν την ισχύ τους. Με την ψήφο μας στο τσεπάκι τους και «υπηκόους» στο κονάκι τους. Για έναν διορισμό και εύνοια ανταποδοτική. Οργίασε το μέσον, «κατόπιν ενεργειών μου» ο πολιτικός, ο ψηφοφόρος ευτυχισμένος. Για την ανταμοιβή των κόπων του ως αφισοκολλητή.
ΩΣΤΟΣΟ, κι αν οι κοινοβουλευτικοί μας φαίνονταν ευτυχισμένοι, δεν ένιωθαν τρισευτυχισμένοι. Κι αν τα κόμματα ανταποκρίθηκαν εν μέρει στην…αποστολή τους, κάτι περίσσευε από ρουσφέτι για να πάει στα ύψη η προσφορά τους (στον…τόπο). Έπρεπε να αυγατίσουν τους «εργαζόμενους» της Βουλής κι ήταν ο δρόμος ανοιχτός. Με μιαν «αναλογική» μοιρασιά, που δεν σήκωνε παρεξηγήσεις και «ιδεολογικούς» καυγάδες. Διόρισαν με την ψυχή τους, φράκαρε η βουλή από ευνοούμενους των 16 μισθών και των περίεργων επιδομάτων, με τα αστρονομικά εφάπαξ.
ΔΕΝ είδαμε «εργαζόμενο» της Βουλής να απολύεται, να αξιολογείται, να ελέγχεται αν αντίκρισε ποτέ του…ΑΣΕΠτζή, κι ούτε καν είδαμε τη λίστα με ονόματα και κόμματα που τους διόρισαν. Τι άλλο δεν είδαμε (κι ούτε θα δούμε); Χειροπέδες π. χ. στον κ. Σιούφα και την κα Μπενάκη, που επί των ημερών τους οι διορισμοί είχαν ρυθμό έκρηξης. Όλα κοινοβουλευτικά, νομότυπα (αν και παράλογα)…ελληνικά.
ΚΑΙ τι περίμενες με τους παραπάνω βιαστές της δημοκρατίας, μετά δεκαετίες εκτρωματικής κυοφορίας; Να γεννηθεί το…τερατάκι. Και γεννήθηκε! Ήταν φυσικό, επόμενο και αναμενόμενο. Ήρθε στον κόσμο το προϊόν της γέννας, στήθηκε απέναντι στους «δημοκράτες» που αρνούνται πεισματικά την πατρότητά του και ανεμίζει τη χατζάρα του. 
ΔΕΝ υπάρχει παρθενογένεση-υπάρχει σχέση αιτίου και αιτιατού (αιτίας και αποτελέσματος).

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

η αληθινή δημοκρατία….

Image 
Πριν το Πάσχα γράφαμε ότι η Ε΄(πέμπτη) Κυριακή των Νηστειών, θα μπορούσε να ονομαστεί Κυριακή των Αντεξουσιαστών.
Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η δεύτερη μετά το Πάσχα Κυριακή (των Μυροφόρων) θα μπορούσε να ονομαστεί Κυριακή της Δημοκρατίας. Της αληθινής, βέβαια δημοκρατία. Που, στα κοσμικά πολιτεύματα, ποτέ δεν υπήρξε, στην πραγματικότητα.
Γιατί και η αθηναϊκή δημοκρατία, για την οποία καυχόμαστε εμείς οι Έλληνες, δεν ήταν πραγματική.
Αν ληφθεί υπόψη ότι οι πολλαπλάσιοι δούλοι δεν συμμετείχαν στις δημοκρατικές διαδικασίες και αντιμετωπίζονταν, περίπου, με τον τρόπο, που σήμερα αντιμετωπίζουμε τα ζώα. Αλλά και οι τωρινές, λεγόμενες, δημοκρατίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική δημοκρατία. Αφού πρόκειται για συγκεκαλυμμένες ολιγαρχίες, φασιστικού μάλιστα χαρακτήρα. Οι οποίες και αυτές αντιμετωπίζουν τους πολίτες, πάνω-κάτω, σαν δούλους.
Η αληθινή δημοκρατία υπήρξε μία και μόνη φορά-πρώτη και, δυστυχώς, μέχρι τώρα, τελευταία-στην πρώτη χριστιανική κοινωνία.
 Η οποία ως βασικό της άξονα είχε την κοινωνική δικαιοσύνη και, πιο συγκεκριμένα, την κοινοκτημοσύνη. Αφού «είχαν, όπως μας  λένε οι Πράξεις των Αποστόλων (Δ, 32-35), οι πρώτοι χριστιανοί όλοι μια ψυχή και μια καρδιά. Και κανένας τους δεν έλεγε για κάτι ότι είναι δικό του. Αλλά ήταν όλα για όλους κοινά. Όπου ο καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας φτωχός ανάμεσά τους»! Ιδανικό, που προβλήθηκε δεκαοχτώ αιώνες αργότερα (1848) από το «κομμουνιστικό μανιφέστο» του Μαρξ.
Αλλά και η υποδειγματική αυτή κοινωνία διαταράχθηκε απ’ την ιδιοτέλεια των εχόντων και κατεχόντων.
 Εναντίον των οποίων διαμαρτυρήθηκαν οι θιγόμενοι προς τους αποστόλους. Οι οποίοι δεν ενήργησαν αυταρχικά, ώστε να επιβάλουν κάποιους «ημέτερους». Αλλά, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους, τους συνέστησαν να κάμουν εκλογές (Πράξεων: ΣΤ:1-7):.
Είναι δε αξιοσημείωτες οι αρχές, που έθεσαν, ως προϋπόθεση, για τη διεξαγωγή των εκλογών :
Τους συνέστησαν να εκλέξουν ανθρώπους με καλή φήμη. Γεγονός, που, αναπόφευκτα, μας παραπέμπει στη σημερινή πραγματικότητα. Οπότε ο λαός εκλέγει, συχνά, τους πλέον διεφθαρμένους και διεστραμμένους προδότες, με τη χειρότερη φήμη. Σε σύγκριση με τους οποίους πολλοί απ’ αυτούς, που είναι έγκλειστοι στις φυλακές, να φαντάζουν αγγελούδια. Και το πλέον ακατανόητο είναι ότι οι απατεώνες αυτοί εκλέγονται, κάποτε, με την υπόδειξη των πνευματικών, υποτίθεται, καθοδηγητών του λαού. Που, στην περίπτωση των χριστιανών, είναι οι ιερείς και οι επίσκοποι.
Και πώς θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά, όταν στην περίπτωση της εκλογής των μητροπολιτών συμβαίνει το ασύγκριτα χειρότερο:
Αφού οι μητροπολίτες, σε αντίθεση με τις υποδείξεις των αποστόλων και τις υποδειγματικές εκλογές των πρώτων χριστιανών, εκλέγονται απ’ την ολιγαρχία των δεσποτάδων, ερήμην του λαού.
Μια άλλη αρχή ήταν να έχουν οι εκλεγόμενοι σοφία.
 Δηλαδή γνώση του αντικειμένου, με το οποίο θα καταπιαστούν. Και πάλι, σε αντίθεση με ο, τι συμβαίνει, πολύ συχνά, σήμερα. Οπότε, για κάποιες αρμοδιότητες ζωτικής σημασίας εκλέγονται οι πλέον ακατάλληλοι. Με αποτέλεσμα, αντί να βρίσκονται λύσεις, να δημιουργούνται περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα.
Και το πάντων χείριστο είναι που εκλέγονται, κάποτε, όχι οι απλά ακατάλληλοι, αλλά και οι πλέον εχθρικοί προς το λαό.
Οι οποίοι χαλκεύουν σε βάρος του  άλυτα προβλήματα και θανάσιμες παγίδες. Όπως, συμβαίνει, τώρα, με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ. Η οποία δεν αποβλέπει, στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, όπως οι απατεώνες  πολιτικοί διατείνονται, αλλά εκτέλεση δολοφονικού σχεδίου σε βάρος μας. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν  τα σκοτεινά συμφέροντα τα δικά τους και των τοκογλύφων.
Η τρίτη αρχή, που οι απόστολοι υπέδειξαν στο λαό ήταν να εκλέγουν ανθρώπους φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα.
 Γιατί η εμβέλεια του ανθρωπίνου πνεύματος είναι περιορισμένη. Με αποτέλεσμα, ακόμη και οι πιο σοφοί άνθρωποι, που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, να κάνουν, συχνά, σφάλματα. Γεγονός, για το οποίο οι απόστολοι είχαν πικρή πείρα, πρώτα-πρώτα, απ’ τον ίδιο τον εαυτό τους. Γιατί, πριν την Πεντηκοστή, είχαν περιπέσει σε αλλεπάλληλες αλλοπρόσαλλες καταστάσεις. Ενώ, όταν έμαθαν τη γλώσσα του Αγίου Πνεύματος, πέτυχαν πράγματα πολύ ανώτερα απ’ τις δυνατότητές τους…
Έκαμαν, λοιπόν, οι πρώτοι χριστιανοί τις εκλογές, με βάση τις αρχές, που τους υπέδειξαν οι απόστολοι.
Με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, στην παγκόσμια ιστορία, και των γυναικών. Και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτούς, που εξέλεξαν, τους ονόμασαν διακόνους. Που σημαίνει υπηρέτες και όχι αφεντάδες του λαού. Και το αποτέλεσμα ήταν αξιοθαύμαστο. Αφού η χριστιανική κοινωνία αυξανόταν, με ραγδαία ταχύτητα, και πληθυσμιακά και ποιοτικά…
Άμποτε, κάποτε, οι άνθρωποι-και πρώτοι απ’ όλους οι, λεγόμενοι, χριστιανοί-να ξαναγύριζαν στο ξεχασμένο Ευαγγέλιο.
Και η Κυριακή των Μυροφόρων να καθιερωνόταν, ως η Κυριακή της δημοκρατίας. Όμως….
Ποιοι θα έστεργαν μια τέτοια καθιέρωση; ‘Όταν ακόμη και οι, λεγόμενοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας φοβούνται τη δημοκρατία!
Όταν τρέμουν το Ευαγγέλιο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν και υπηρετούν!
παπα-Ηλίας